Opnieuw een tricolore voor Tim Merlier: “Even de slag gemist, maar alles kwam goed”

Tim Merlier is na Gent 2019 opnieuw Belgisch kampioen op de weg. De sprinter van Alpecin-Fenix was achteraf tot tranen toe bewogen op het podium.

Merlier moest van ver aangaan, vond hij zelf. “Ik denk dat mijn ploegmaat Lionel Taminiaux mij niet helemaal begreep. Ik riep nog hup hup, maar het kwam niet echt. Ik moest inhouden en kwam vroeg met mijn neus in de wind. Ik had het gevoel dat ik mijn tweede versnelling miste, maar ik ben blij dat ik het aandurfde. Het heeft geloond.”

De chaos in de koers was wel bijzonder groot. “Toen die eerste kopgroep weg was en vijf minuten voorsprong had, dacht ik dat het gedaan kon zijn. Maar na de dubbele passage door de Moeren was de voorsprong geslonken tot twee minuten. Toen geloofde ik er weer in. We kwamen steeds dichterbij. Niet eenvoudig, want ik miste even de slag.”

De massasprint leek inderdaad geen evidentie te worden. “Ik heb slecht gegokt toen die kopgroep wegreed, ook al hadden we als team twee jongens mee. Even dacht ik: het is voorbij. Maar uiteindelijk kwam alles goed.”